5 tipp, hogy stresszmentes legyen a karácsonyod

Létezik egyáltalán stresszmentes karácsony?

A szeretet ünnepe 10 év alatt még általában élvezhető, de valahogy az évek múlásával egyre inkább átvált fárasztó ajándékvadászatba, takarításba, kényszeredett sütés-főzésbe, és valamiért rendre ilyenkor veszik össze mindenki mindenkivel. Mit lehet tenni, hogy csökkentsük az idegtépő hatásokat?

  1. Célszerű nem december 24-re hagyni az ajándékok beszerzését. Ha december elején megveszünk, vagy ha ráérünk, elkészjtünk mindenkinek minden ajándékot, nyugodtabb lesz a karácsony előtti hét.
  2. Ha nem szeretsz sütni, akkor ne süss, vagy legalábbis ne süss 10 félét. Ma már a legtöbb cukrászdában lehet bejglit, aprósüteményeket rendelni a karácsony előtti időszakban.

Fotó: Pixabay

3. Optimalizáld a rokonok körében eltöltött időt! Ha elvárás, hogy 24-ét, 25-ét és 26-át is végig rokonlátogatásokkal töltsd, miközben neked ehhez a legkevésbé sincs humorod, akkor itt az ideje egy kicsit lazítani a szabályokon. Pláne akkor igaz ez, ha valamelyik rokon épp karácsonyra időzíti az odaszurkálós megjegyzéseit, akkor belőle lehet, hogy bőven elég egy óra is.

4. A bevállalósabbak megteszik, hogy egész egyszerűen elmenekülnek a karácsony elől. Vagy egy wellness szállodába, vagy akár külföldre, és ezzel az egész meg van oldva. Ráadásul ilyenkor az év végi hajtás után tényleg azt csináljuk, amit megérdemlünk: pihenünk.

5. Ha nem is utazunk el, mindenképp szánjunk magunkra minden nap egy kis énidőt. Ilyenkor vegyünk forró fürdőt, menjünk el egy masszázsra, beszélgessünk szeretteinkkel, vagy csak egy csésze forró tea társaságában gondoljuk át, mi minden is történt velünk ebben az évben.

Forrás: Lájk