5 meglepő idézet a karácsonyról

Nehogy azt gondold, hogy mindenki másnak ünneplőbe öltözik ilyenkor a szíve, csak neked nem.

Hajlamosak vagyunk a karácsony köré csillámporos, aranyszínben ragyogó képet kreálni, amit teljesen szétvet a szeretet. Ám a karácsonyban is van jó is, rossz is, és a dolgok természetével fogva általában nem sikerül tökéletesen. Mutatunk 5 idézetet, ami a karácsony igazi arcát mutatja meg:

Mindig úgy sajnálom, mikor véget ér a Karácsony. Sőt, egy kicsit azt is sajnálom, amikor már történik. Várni szeretem. (Szeifert Natália)

Az ünnep csak úgy szép, ha képes vagyok szeretni még,
mert nincs karácsony, ha magam bezárom, és nem teszem ki eléd. (Eleven Hold)

Érdekes megtapasztalni a karácsonyt egy csomó idegen ember között, ahol egy szaloncukor, egy mosoly, kis beszélgetés megrendítően széppé teheti az ünnepet. De persze jóval könnyebb a szeretettel kapcsolatba kerülni, ha van hozzá társ, bármilyen társ. (Buda László)

Mit is jelent egyáltalán a karácsony? Mit ünneplünk valójában? Azért lett karácsony, mert szenteste az emberek egyszer csak olyan jól kijöttek egymással? Nem, barátaim, karácsony nem a jó emberek, hanem a jó Isten ünnepe. Ő jelent meg életünk istállójánál, és magával hozta az ünnepet. A mi korunkban is, amikor körülöttünk minden összedőléssel fenyeget, be akar jönni hozzánk, hogy rendet tegyen. (Johan Frinsel)

Az élet fájó helyzeteiben – mikor hiányzik valami – nagyon nehéz karácsonyi hangulatba kerülni. És sokkal fájdalmasabb is. Ilyenkor az ember mindent elkövet, hogy ne észlelje, közeledik az ünnep. Ilyenkor a hétköznapiságba menekülsz, nem veszed fel az ünnepi köntösöd, nem veszel tudomást róla, az ünnep akkor is ünnep, ha nem akarsz részt venni benne. (Czipper Ágota)

Forrás: Citatum