Mutatjuk, mikor jön az újabb hóhullám

Nógrádban 25 cm hó is leesett a napokban, most más országrész fog kapni belőle.

A Kiderül előrejelzéséből megtudtuk: az elmúlt napi nagy havazások után pénteken sehol sem várható csapadék. A Dunántúl nyugati területein és a keleti megyékben több lesz a felhő, míg másutt gyengén felhős, napos idő valószínű. Az éjszaka képződött zúzmarás köd Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi területein tartósan megmaradhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +6 fok között valószínű, fagypont körüli értékek az északi, havas részeken lehetnek. Késő este +1, -5 fok várható.

Szombaton a Tiszántúlon kelet felől beborul, másutt több órás napsütésre számíthatunk. Reggel foltokban párás, ködös lesz a levegő. A Tiszántúlon helyenként eső, havas eső előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8, -2, a szélvédett, havas tájakon -12, -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, +4, a tartósabban ködös részeken -3, -1 fok között valószínű.

Vasárnapra várhatjuk az újabb havazást. Dél, délkelet felől megvastagszik a felhőzet, és a déli óráktól kezdve délen, délkeleten, majd az Alföld északi felén is valószínű havazás, illetve havas eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6, +1, a szélvédett, havas tájakon -12, -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, +4, a tartósabban ködös részeken -3, -1 fok között valószínű.

Hétfőn felhős idő várható rövidebb napos időszakokkal. Reggel a Tiszántúlon helyenként lehet havazás, majd napközben északnyugat felől több hullámban havazás, majd havas eső, eső várható. Estétől délnyugaton ónos eső is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7, -2, a szélvédett, havas tájakon -10, -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +5 fok között valószínű.

Forrás: Kiderül