A héttagú Turcsik család legfőbb vágya egy fürdőszoba, így segíthetsz nekik!

96 ezer forintból élnek heten, a kádat az udvaron tartják, és minden nap beviszik fürdés időben.

A Turcsik család egy üllési tanyán lakik, ahol heten osztoznak a 2 helyiségen. A gyerekek napi 3 kilométert gyalogolnak, hogy iskolába járhassanak, mégis szeretnek itt élni.

Fotók: Török János, Délmagyar

Heten laknak a két szobában, a házhoz se kamra, se fürdőszoba nem tartozik. Ez utóbbi pedig nagyon hiányzik nekik. Az apa, Turcsik József így mesél erről:

“Az udvaron tartjuk a kádat, máshol nem férne el” Ezt hozzák-viszik mindennap: a befűtött előszobában éppen elfér a sparherd mellett. Itt melegedik a víz, amivel aztán feltöltik. Ha mindenki végzett, leengedik egy lavórba, majd már üresen ismét kiviszik, hogy elférjenek. “Építeni kellene egy helyiséget a házhoz, hogy kényelmesebben tudjunk tisztálkodni, de annyi pénzt soha nem fogunk tudni összespórolni”.

József régóta munkanélküli, jelenleg semmi bevétele nincs, mert csak tavasztól kapja majd az aktív korúak ellátását. Felesége, Anikó háztartásbeli, így heten a 96 ezer forintos családi pótlékból élnek.

Baromfit, nyulat és disznót is tartanak, így húsból nem szenvednek hiányt, viszont a nyáron megtermelt zöldségeket nem tudják fagyasztó híján eltenni télire.

A karácsonyra gondolva a sarokban ülő anyukának elfutotta a szemét a könny, miközben gyermekei arról beszéltek: szeretetben töltik az ünnepet. Ajándékot nem kap senki. “Egy szerény fát azért állítunk, mégis legyen a gyerekeknek ünnep”.

A családon Te is segíthetsz! A Délmagyar gyűjtést 12 szegény Csongrád megyei család számára, a jóakarat forintjait a 12096705-01312657-00200005-ös számlaszámra utalhatod. Akinek kérdése vagy más jellegű felajánlása van, a 30/422-1747-es telefonszámon jelentkezhet.

Forrás: Délmagyar