Pengét akartak lenyeletni osztálytársai a jó tanuló fiúval

Darabokra törtek egy pengét, és beletették a fiú teájába.

Vádat emeltek egy 15 éves békéscsabai és egy 14 éves békési fiúval szemben, akik összetört borotvapengét akartak lenyeletni az egyik 13 éves osztálytársukkal. Az Ügyészség közleményéből kiderül: az érintettek egy békéscsabai általános iskola akkor 7. osztályos tanulói voltak. Az idősebb fiúk tanulmányi eredménye gyenge, és magaviseletük rossz, míg a fiatal, bántalmazott fiú jó tanuló.

A két fiú rendszeresen zaklatta, bántalmazta a fiút. Volt olyan, hogy eldugták az ivópalackját vagy nagy mennyiségű citrompótlót tettek bele, de fel is pofozták és meg is rúgták osztálytársukat. A legszörnyűbb tettük az volt, mikor  kis darabokra törtek egy borotvapengét, majd a darabokat a bántalmazott fiú műanyag palackjába tették. Óriási szerencse, hogy a fiú nem itta meg a teát, hanem hazavitte, ahol anyukája az üveg kiöblítésekor vette észre a pengedarabokat. A fiú és szülei korábban nem tettek feljelentést, azonban ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Az Ügyészség szerint a rendkívül vékony, éles, hegyes pengedarabok szájba vételkor és lenyeléskor a szájban, a garatban és a nyelőcsőben jelentős érsérüléseket, mély, vágott, szúrt lágyrész sérüléseket okozhatnak. A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú vádlottakat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés kísérletével vádolja. Az ügyészség ellenük felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Forrás: Szeretlek Magyarország