Erre a 9 megyére adták ki mára a veszélyjelzést – nagy mennyiségű eső és hó érkezik

Lesznek olyan területek az országban, ahol 30 mm csapadék is lehullhat.

A Kiderül veszélyjelzéséből megtudtuk: A délnyugat felől vonuló csapadékzónából jellemzően délutánig a Zala-Veszprém-Fejér sávban, valamint késő délutánig Pest és Nógrád megyében várható az addig leesett 10-25 mm csapadékon kívül még kb 5-10 mm körüli mennyiség, így ma összességében az említett területeken ~15-30 mm közötti csapadékra számíthatunk.

A délutáni óráktól egyre inkább csökken a csapadékhajlam. Napközben az Észak-Dunántúl egyes részein, valamint az Északi-középhegység északi területén hullhat mintegy 8 cm hó. Az 5 cm feletti hómennyiség leginkább Nógrád és a Dunakanyar térségében valószínű. Az Északi-középhegységben és a Bakonyban 300-400 m felett 5-15, a Börzsönyben, Dunazug-hegyvidék magasabb részein pedig 15-25, néhol esetleg ~30 cm friss hóréteg is kialakulhat. A felsorolt területektől délre a halmazállapot egyre inkább havasesőbe, esőbe megy át.

Forrás: Kiderül

A hőmérséklet az ország északi felén többnyire fagypont körül ingadozik, emiatt a halmazállapot és így a felhalmozódó hó mennyisége is bizonytalansággal terhelt. A Délkelet-Alföldön csütörtök délelőtt a délnyugati szelet egy-egy viharos lökés kísérheti.

Forrás: Kiderül