Akár -10 fok is lehet a héten, mutatjuk a menetrendet!

A hóval borított tájakon kemény mínuszok várhatók!

Kedden még többnyire napos időre számíthatunk, délután nyugat felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű, késő este -1, +4 fok várható.

Szerdán borult lesz az ég, délelőtt a Dunántúl északnyugati felén eshet, estig a Tiszántúlig juthat el a csapadékzóna. Az Északi-középhegység térségében, estefelé az Észak-Dunántúlon havas eső, havazás is valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, csak estefelé szakadozhat fel északon a felhőzet. Sokfelé várható csapadék; többnyire eső, de az Északi-középhegységben, a dunántúli hegyekben havazhat, illetve nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső is eshet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Pénteken mindenütt felszakadozik a felhőzet és pár órára a nap is kisüt. Csapadék nem valószínű. Az északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de a havas részeken -7, -10 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között lesz.

Szombaton beborul az ég. Egyre többfelé várható havazás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között valószínű, de a még kevésbé felhős, havas részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég. Kezdetben még több, délután már kevesebb helyen számíthatunk havazásra. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között lesz a meteorológiai előrejelzések szerint.

Forrás: Kiderül