26 év után megtalálhatták Farkas Helga gyilkosát

Egy olasz kisvárosban találtak rá arra a férfira, aki elrabolhatta és vélhetően megölte a fiatal lányt.

Calabria tartományban megtalálták a férfit, akinek tenyérlenyomata azonos azzal, amit 26 éve találtak a bűnözők által elrabolt, és azóta nyomtalanul eltűnt Farkas Helga autójának visszapillantó tükrén. Mindezt Palatinus Gábor, nyugalmazott rendőrtiszt állítja, az eset egykori nyomozója, aki 2002-ben a balástyai sorozatgyilkos elfogásával vált ismertté.

A volt rendőr több mint 20 éve gyűjti az információkat a megoldatlan emberrablási ügyben, hogy bebizonyítsa feltevését: Farkas Helga elrablását és feltételezett meggyilkolását egy olasz szervezett bűnözői csoport követte el, magyar segítséggel.

Az 1991-es ügyben Palatinus Gábor szerint az emberrabló és a gyilkos, akit vezetékneve alapján csak Z.-ként nevezett meg, kápó funkcióban volt egy olasz bűnözői csoportban, és az ügy németországi szálán keresztül kerülhetett kapcsolatba a magyar résztvevőkkel.

Az ügyben érintett müncheni autótolvaj-banda volt tagja, Fésü Péter az egykori rendőr szerint 2011-ben meghalt Magyarországon tüdőrákban. Palatinus 2 évig próbálta meggyőzni őt arról, hogy segítsen Farkas Helga gyilkosának azonosításában. Fésü végül haláláa előtt két héttel egy levelet adott át a nyomozónak, ebben nevezte meg a lány gyilkosát, Z.-t.

Farkas Helgát, a dúsgazdag vállalkozó, Farkas Imre lányát 1991. június 27-én rabolták el, Orosházáról indult Szeged felé, de soha nem ért haza. Még aznap éjszaka jelentkezett egy ismeretlen férfi telefonon, aki 500 ezer német márkát, akkori értéken 21 millió forintot követelt az apától, három nap után azonban soha többé nem jelentkezett.

Forrás: HVG

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!