Pár nap múlva jön a -6 fok – mutatjuk a részleteket

Vedd elő a sapkát, kesztyűt!

Nemsokára vége a ködös, “melegebb” időnek, és jönnek a fogvacogtató mínuszok.

A Kiderül előrejelzéséből megtudtuk: pénteken és szombaton még  a borús, párás tájat nézhetjük, a vasárnap átrobogó markáns hidegfront viszont nagy változást hoz időjárásunkba.

Pénteken az ország nagyobb részén borús, párás idő lesz, de napközben csökken a köd. Legnagyobb eséllyel délnyugaton várhatunk hosszabb napos időszakokat, ám kis eséllyel a keleti határvidéken is süthet a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 5 és 10, míg a napos területeken 11 és 14 fok között valószínű.

Szombaton először erősen felhős, ködös idő lesz, majd átmenetileg több helyen felszakadozik a felhőzet, legkésőbb északkeleten, valamint a főváros térségében. Délutántól, estétől egyre több helyen eshet az eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, a tartósabban ködös helyeken lesz a hidegebb.

Vasárnap borult lesz az ég, délutántól szakadozik fel északnyugat felől a Dunántúlon a felhőzet. Eleinte többfelé, majd főként a Dunától keletre fekvő területeken valószínű eső. A dunántúli hegyekben és az Északi-középhegységben havas eső, hó sem kizárt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között várható.

Hétfőn az ország nagy részén a felhős időszakok mellett órákra kisüt nap. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

Kedden eleinte még számíthatunk pár órás napsütésre, azután nyugat felől fokozatosan beborul az ég. Estig csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Forrás: Kiderül