Napi 4 órát gyalogol lányáért a vak apuka, így segíthetsz rajtuk!

Napi 6-7 km-t gyalogolnak az oviba, a 3 éves kislány vezeti vak édesapját.

A 31 éves Demeter Viktor inkubátorban történő oxigéntúladagolás miatt veszítette el látását. Korábban fényeket még látott, tavaly már azt sem. Megtanult együtt élni ezzel, ám a 3 éves kislánya, Kitti megszületése után új, addig ismeretlen nehézségekkel szembesül.

Most bajban vannak: ahogy közeleg a tél, egyre nehezebben tudja eljuttatni Kittit a logopé­diai oviba. Ezért most olyan szolgáltatót keres, amelyik ha kell, hóban vagy hidegben is elvinné őket az óvodáig kedvező áron.

“Naponta 4 órába telik eljutni az oviba oda-vissza. Az út 6-7 kilométer, általában gyalogolunk, Kitti nagyon ügyesen vezet engem. Fogja a kezemet, és húz rajtam egyet, ha hibát vétenék. Figyel, hogy merre kell kanyarodni, szól, ha zöld vagy épp piros a lámpa. Ha busszal megyünk, gond nélkül felvisz a gyalogos-felüljáróra.”.

A BKV-közlekedést ingyen igénybe vehetik, ám nagyon körülményes mindez. Kittit általában fél hétkor kelti, 7 óra 10 perckor elindulnak, és nagyjából 8 óra 5 perc körül érnek be az oviba. Az oda-vissza utat Viktor naponta kétszer teszi meg, mivel ő is hozza el a kicsit.

“Az időjárás a legnagyobb gond. Esernyőt nem tudok magammal vinni, mert az egyik kezemmel Kitti kezét fogom, a másikkal a botot. Kapucnit kellene hordanom, de az tompítja a hangokat. Egyszer tesztszerűen elmentünk taxival. Az út nagyjából fél óra volt oda-vissza. Ezért 6 ezer forintot fizettem, összesen napi 12 ezret kellene. Ennél kedvezőbb megoldást szeretnék találni”.

Fotó forrása: Bors

Viktor masszőrként dolgozik, ám kislánya mellett nem tud elegendő vendéget fogadni.

A vak édesapát és kislányát az alábbi számlaszámra történő utalással is lehet segíteni: 10400023-50526752-77691000

Forrás: Blikk