Kinézték a magyar focistát a csapatból, mert tanult

Dr Horváth Zsoltot a játékosok kipécézték, mert egyetemre jár és meccsről hazafele menet a buszon néha elővette a könyvét tanulni.

Az M4 sportcsatorna igyekezett utánajárni, mitől is beteg a magyar futball, miért nem járnak meccsre a nézők és miért motiválatlanok a focisták.

A műsor egyik legérdekesebb momentuma, mikor Dr. Horváth Zsolt elmesélte, milyen problémákat okozott számára az, hogy tanult. 2006 és 2013 között a Pécs, aztán két éven keresztül az MTK, majd a Debrecen futballistája volt, mielőtt egy szívműtét után 29 évesen visszavonult. Most szakkomentátorként is tevékenykedik.

A műsorban elmondta: komoly nehézségeket jelentett neki az, hogy labdarúgóként tanult. Nem az ideje hiányzott ehhez, hanem a játékosok pécézték ki, vagy néztek rá legalábbis furcsán, amiért egyetemre jár és meccsről hazafele menet a buszon néha tanult.

A csatár egyáltalán nem akart kilógni a csapatból emiatt. Több társában mégis kisebbségi érzést keltett, hogy ő tankönyvet forgat mérkőzések vagy edzések után. A focista szerint ezért lehettek vele időnként durvábbak vagy nem annyira kedvesek a csapattársak, és emiatt kicsit outsidernek érezhette magát..

Forrás: 444