Alaposan ráfázott az utas, aki a metró helyett vonattal ment

A 15 percesre tervezett út 3 órás lett.

A férfi munka után a metró helyett vonattal akart hazamenni a Nyugatiból Kőbánya-Kispestre. Délután 6 órakor lépett ki a munkahelyéről Budapesten, és este 10-re ért haza Kőbányára.

Aznap azonban baleset volt Budapest határában, és ez borította a menetrendet. A Nyugatiban a vizuális utastájékoztatás alapján kiválasztotta a leghamarabb induló vonatot, ami a menetrendhez képest 22 perccel később futott ki. Ilyen előfordul, azonban ami ez után történt, az eléggé kicsapja a biztosítékot.

Az egyik utastól ugyanis azt hallotta, hogy a vonat kerülőúton megy, és legközelebb Szolnokon állnak meg…ezt a kalauz is megerősítette.

Hiába kérte a férfi, hogy állítsák meg a vonatot, közölték vele, hogy ez nem lehetséges. Pedig másokat is érintett a probléma. Az alternatív útvonalon 1,5-szer annyi idő alatt lehet elérni Szolnokot a megszokott vonalhoz képest. Szolnokról pedig még vissza is kellett vonatozni, így végül egy jó 3 órás utazás lett a 15 percesre tervezettből.

Azt nem lehet tudni, hogy a Nyugati pályaudvaron lévő kijelzőn jelezték-e a kerülőutat. A MÁV-START reakciója egyelőre nem ismert az ügyben.

Forrás: HVG