Kedden többfelé fehérbe borulhat a táj

Hétfőn még csak a hegyekben, kedden reggel és délelőtt viszont már síkvidéki területen is várható havazás, havas eső kialakulása.

A Kiderül előrejelzéséből megtudtuk: hétfőn a Dunántúlon csak néhány, keleten viszont több órás napsütésre is számíthatunk. Helyenként futó zápor, hózápor előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. Késő este 1, 6 fok valószínű.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúl délnyugati harmadán szakadozhat fel időnként kissé a felhőzet. Többfelé várható eső, hajnalban, reggel a Budapest-Debrecen vonaltól északkeletre havas eső, hó is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, de a nyugtai, délnyugati határvidéken 10, 11 fok is lehet.

Szerdán napközben felszakadozik a felhőzet, egyre több helyen kisüt a nap. Erősebben felhős körzetek még északkeleten lehetnek, ott délelőtt még kisebb eső is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13, az északkeleti felhős részeken 4 és 7 fok között valószínű.

Csütörtökön már akár 15 fokot is mérhetünk a naposabb tájakon, míg a Budapest-Debrecen vonaltól északkeletre többnyire borult, párás, helyenként ködös idő lesz, itt 4 és 8 fok között vérható a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15, a borult, ködös helyeken 4 és 8 fok között valószínű.

Forrás: Kiderül