A varjak olyan intelligensek, mint egy 5-7 éves gyerek

A tudósok bebizonyították, hogy a varjak gondolkodnak.

A New Zealands’s Univerity of Auckland kutatói a Proceedings of the Royal Society B-ben publikálták varjakkal kapcsolatos kísérleteik eredményét. A tudósokat nagyon meglepte hogy a madarak képesek voltak 3 eszközt egymásután használni a táplálék megszerzéséhez. Bebizonyosodott, a varjak jóval innovatívabbak, mint azt eddig gondolták róluk.

A kutatók Új-Kaledónián az ottani varjakkal. A kísérletekhez átmenetileg befogtak 7 varjút, és kísérleti ketrecükben élelmet és eszközként egy hosszú, illetve egy rövid gallyat helyeztek el. A hosszú ággal ugyan elméletben kipiszkálhatták volna a doboz mögé elrejtett élelmet, ám ezt csak a rövidebb gally segítségével tudták elérni, amelyet a madarak ülőrúdjához kötöztek. A varjaknak meg kellett érteniük, hogy szükségük van a madzagra függesztett rövid gallyra ahhoz, hogy megszerezzék a hosszú faágat, amelynek segítségével megszerezhetik maguknak az ételt. a varjak képesek voltak megoldani a nehéz feladatot, voltak madarak, akiknek ez már első próbálkozásra sikerült.

Olyan további teszteket is elvégeztek a madarakkal, amelyek segítségével bebizonyították, hogy a varjak gondolkodnak, ez pedig csak a fejlett főemlősöknél és az embereknél volt eddig tapasztalható.

Forrás: Origo