4 Celsius fok van Erika konyhájában, a macska az ételdoboz tetejére ülve melegszik

A fiával napi 1,5 liter melegvízen osztoznak.

A szegedi Tisza Lajos körúton élő Farkasné Pap Erika így mesélt kálváriájukról: “Egy hónapja gázszagot érzett a szomszédunk, kihívta a szolgáltatót. Megállapították, hogy szivárog nála a gáz, átjöttek, nálunk ugyanezt a problémát tapasztalták. Rögtön az egész házat lekapcsolták a hálózatról, azóta fagyoskodunk”.

15 család maradt gáz nélkül. Nagy a baj, mivel Erikáék gázzal fűtenek, főznek és fürdenek. Az IKV kiosztott a lakóknak egy-egy olajradiátort, illetve hősugárzót, ugyanakkor azt is kiplakátolta a házban, hogy mértékkel használják ezeket, mert a villanyvezeték sem bírja a túlzott terhelést. Az egyik szomszédnál a napokban ki is égett a falban a vezeték, több órára villany nélkül maradtak.

És milyen az élet fűtés nélkül a zimankós, hideg időben? Erika erről elmondta, hogy gyertyát gyújtottak, pizzát rendeltek, és hát a macskájuk is nagyon fázott, felült a meleg ételesdoboz tetejére. “A férjem a munkahelyén fürdik és mos hajat, mi a fiammal itthon naponta másfél liter meleg vizet osztunk be, többet a vízmelegítőt sem merjük használni. Félünk, hogy a vízvezetékeink is szétfagynak”.

Szivárgás miatt elzárta a gázt a szolgáltató a Tisza Lajos körút 29. számú tizenöt lakásos társasháznál, se fűtés se meleg víz. A többségében IKV-és lakások gépészeti felújítása soha nem történt meg, jelenleg 4 Celsius meleget mutat a hőmérő.
Fotó: Karnok Csaba

Forrás: Délmagyar