Rugdosó, romboló 5 évesektől rettegnek Mindszenten

Az egyikük már a dajka nénit is megrugdosta.

Mindszenten, a Móricz Zsigmond utcai tagóvoda középső csoportjában két 5 éves kisfiútól tartanak a gyerekek, ahogy az egyik anyuka meséli: “Az a két gyerek rettegésben tartja az óvodát. Az egyiket ismerem, „jó” családból származik. A kislányom jövőre kezdi a kiscsoportot. Már előre félek. Nem szeretném, ha bántanák”.

A két fiú mindenkibe beleköt, verekszik, rombol. Néhány napja egy szülő annak volt szemtanúja, hogy az egyikük megrugdosta a dajka nénit.

Korom Éva Andrea, a Móricz-tagintézményt is magába foglaló Károly óvoda vezetője elmondta: “Már több szülő is megkeresett, hogy azonnali hatállyal tanácsoljam el a két kisfiút az óvodából. Ez nem így működik. Helyben kell megoldani a problémát. Pár hónapja vált agresszívebbé a két kisfiú. Az egyik gyermek szülei, amikor elmondtuk a problémát, felvették a kapcsolatot a pedagógiai szakszolgálattal. Róla azóta kiderült, hogy úgynevezett BTMN-es gyermek, vagyis beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzd. A másik kisfiúval tavaszig nem volt gond. Valami történhetett a családban. Csak annyit tudunk, hogy több hétre elköltöztek egy másik megyébe. Amikor visszajöttek, megváltozott. Verekszik, rombol, a felnőttekre nem hallgat. Nekiment az egyik dajka néninek is. A figyelmét csak pár percre lehet lekötni. Egy felnőtt szinte csak vele foglalkozik, hogy a többieket ne zavarja a foglalkozásokon, a játékban. A szüleivel többször beszélt az óvónő, sőt a tagóvoda-vezető is. Volt, amikor én is jelen voltam. A szülők csak hárítottak, legyintettek. Mostanra jutottunk el oda, hogy elviszik a gyermeket a pedagógiai szakszolgálathoz”.

A vezető óvónő elmondta, hogy a pedagógiai szakszolgálattól segítséget kértek az ügyben. Szeretetteljes elfogadással fordulnak a 2 gyermek felé, és szeretetkört is kialakítanak, emellett a szakszolgálat felajánlotta, hogy a gyermeki agresszió kezeléséről előadást tartanak az óvodában.

Forrás: Délmagyar