Csomagfeladási limitet vezet be a posta karácsony előtt

Mert a megszokott színvonalú szolgáltatást akarják nyújtani.

A Magyar Posta honlapján olvashatjuk az alábbiakat: „November 15-től visszavonásig a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be. Az intézkedés kizárólag a nem szerződéses ügyfeleket érinti, akik naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel.

Az intézkedésre azért van szükség, hogy a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek”.

Október 24-én az MTI-nek még úgy nyilatkoztak, hogy a „Magyar Posta, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkészült a karácsony előtti nagyobb csomagforgalomra”. Mi lett volna, ha nem készülnek fel?

A posta szerint egyébként idén nem lesz akkora káosz az ünnepekkor a kézbesítésben, mint tavaly, ám a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségénél úgy gondolják, idén is későn kézbesített csomagokra és csúszásokra kell számítani, mert nem sikerült a dolgozók létszámát a megfelelő szintre növelni.

Forrás: Zoom