A budapesti Akadémián leleplezték a pi-vizet és a többi csodavizes átverést

Lehull a lepel a pi-vízről, lúgosított vízről, életvízről, rezgéskezelt vízről ás társairól, a Magyar Tudományos Akadémia beleáll az áltudományos hülyeségek elleni harcba.

Fábián István vegyész, debreceni tanszékvezető egyetemi tanár előadást tartott a Magyar Tudományos Akadémián Csodavizek, csodasók: átverések a pi-víztől a himalájai sóig – ahogy egy kémikus látja címmel az áltudományos csodavizek bizniszéről. Mint elmondta: “Sokan azt hiszik, hogy ezekkel a készítményekkel meg lehet szabadulni a nyavalyáktól, de a szomorú hírem az, hogy ezekkel csak a pénzünktől fogunk megszabadulni”.

A vegyész felsorolta a csodavíz trendeket: pi-víz, lúgosított víz, életvíz, rezgéskezelt víz, deutériumcsökkentett víz, hidrogénezett víz, szűzvíz és a bölcső víz (ez utóbbi olyan átprogramozott víz a marketing szerint, amivel a Kárpát-medence is jobb irányba áthangolható).

“Van olyan termék ezek között, amiből egy palackért ezer forintot is elkérnek. Én Debrecenből jövök, ahol 50 fillér egy liter csapvíz, ebben a csatornadíj is benne van. Hogy mit igyunk? Csapvizet. Magyarországon a települések 95 százalékán garantáltan jó minőségű víz folyik a csapból.” – mondta el Fábián István, aki meg is indokolta, miért blődség csodavizeket vásárolni.

Fotó: Bődey János / Index

Mit kezdjünk például azzal, ha 11 ezer éves főnix vizet árulnak, mikor tudjuk, hogy minden vízmolekula több milliárd éves? Vagy ott az oxigénnel dúsított víz, ami remekül hangzik, mert az mindenkinek rémlik, hogy az oxigén valamiképpen elválaszthatatlan az emberi élettől. A gond csak annyi, hogy képtelenség normál légköri nyomáson annyi oxigént megtartania szerencsétlen víznek, amit a hirdetések állítanak; és egyébként is, a gyomorban amúgy sincsenek tüdőhólyagocskák, amik felvennék a vízből az oxigént.
Aztán azokat a készülékeket is népszerűsítik, amelyekkel a gyanútlan vásárló a csodavizeket otthon állíthatja elő. Például létezik a „Lourdes forrásvíz készítő készülék”, amit kedvezményesen már 243 000 forintért meg lehet venni és többek között azzal hirdetik, hogy napi 4-8 pohár az így megkezelt vízből javítja a szervezetünk működését, és hidratáló hatása is van. Tényleg elképesztő, egy hidratáló hatású víz!

Forrás: Index

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!