Hősugárzóval fűtik az általános iskolát Délegyházán

Nem készült el időben a fűtéskorszerűsítés.
Egy szülő jelezte, hogy a Dunaegyházi Szlovák Általános Iskolában 4 hete nincs fűtés, mert nem lett kész időben a fűtéskorszerűsítés. Több mint 100 gyerek jár az iskolába, akik 10–12 Celsius-fokos teremben tanulnak a tanítási időben, fél 8 és délután 4 óra között.
Szilágyi István, Dunaegyháza polgármestere ezt mondta ezzel kapcsolatban: “Az önkormányzat pályázata alapján történik a fűtés korszerűsítése az iskolában. Valóban csúszik az átadás, mivel a kivitelező egy gépészeti probléma miatt szakmai állásfoglalást kért a tervezőtől. A tervező késedelmesen válaszolt, emiatt nem készült el időre a kivitelezés. A felújítást előreláthatólag ezen a héten sikerül befejezni, így hétfőre helyreáll a rend, beindul a fűtés az egész épületben.”

Az iskola igazgatója, Szűcsné Takács Zsuzsa pedig így látja a szituációt: “A tantestülettel átbeszéltük a helyzetet. A szülőkkel is egyeztettünk, akik közül többen hoztak be hősugárzókat is. Jelenleg 18–20 Celsius-fok van a termekben, szerencsére az időjárás is kedvező. Ha nem tudjuk biztosítani a megfe­lelő hőmérsékletet az osztályokban, lehetőségünk van más önkormányzati épületekbe átmenni a gyerekekkel, de most úgy ítéltük meg, hogy erre jelenleg nincs szükség, megfelelőek a tanításhoz szükséges feltételek.”

Forrás: Baon