Hatalmas kényelmi szolgáltatással újít a MÁV

Ezt nagyon fogod szeretni.

Alkalmazáson belüli jegyvásárlással bővíti telefonos alkalmazását a MÁV, ezentúl pár érintéssel lehet majd mobilról vonatjegyet venni. Ezt a más városban tanuló egyetemistáktól a gyakran ingázó dolgozókig mindenki szeretni fogja.

A MÁV 2015 tavaszán adta ki a Vonatinfó alkalmazást, amellyel a járatokról tényleg mindent meg lehet tudni. Van benne menetrend, utazástervező, valós idejű járatinformáció, illetve a vonaton ülve és a peronon állva is chatelhetünk az utasokkal és a személyzettel.

Az e-vonatjegy-vásárlási lehetőséget pénteken élesítik, a Vonatinfó androidos változatában. Az alkalmazás belföldi utakra engedi majd a jegyvásárlást. Mind a 42 elérhető vasúti kedvezményt be lehet állítani, még a BKK-bérletet is, és van élőállat- és kerékpárjegy is. A vonatjegyet a mobiltelefon képernyőjén lehet bemutatni, a felhasználási feltételek azonosak az e-vonatjegyével: személyhez kötött, nem ruházható át másra, és az érvényesség előtt legkésőbb egy órával váltható vissza. Erre egyébként külön gomb is les az appban. A jegy árát bankkártyával lehet kifizetni.

Forrás: HVG