Mária elmondja, mit élsz át, mikor mentőt kell hívni a szerettedhez

“Fokozódó nyelési nehézség, aztán egyre kevesebb a levegő, sötét van már, de a látvány így is rémisztő!”

Mária egy megható Facebook-posztban mondott köszönetet a magyar mentősöknek, és egyben megosztotta a világgal azt, mit él át az ember, mikor mentőt kell hívnia egy szerettéhez. Ezt nem kívánjuk senkinek…

“Egy bevásárlás! Hazafelé tartunk! Jó kedv a kocsiban! Egy pillanat alatt minden szertefoszlik! Rosszullét,félreállunk,kiszállás friss levegő!Nem használ!Fokozódó nyelési nehézség!Aztán egyre kevesebb a levegő.


Sötét van már, de a látvány így is rémisztő! Telefon,mentők, diszpécser! Villámkérdések, a rémülettől akadozó válaszok! Ám őt nem zökkenti ki semmi a megnyugtató hangja a pontos instrukciók jönnek át az éteren!
Pontos tájékoztatás a mentő épp aktuális helyzetéről, közben nyugtat és felkészít a várható állapotromlásra, de közben nyugtat! “Mondani fogom mit kell tenni, csak maradjon vonalban! Persze, hogy maradok! Folyamatosan érdeklődik a beteg állapotáról, s közben jó tanácsokkal lát el! A hangja megnyugtató még mindig! Aztán megérkezik a mentő!

Hallani a “megnyugtató”szirénát! Kiugranak a kocsikból, jönnek, nem sokat kérdeznek, csak teszik rutinosan amit kell! Kis várakozás,a beteg már jó kezekben van! A mentősök közlik, kicsit jobban van a beteg és a sürgősségire viszik!Jönnek mennek az ápolók beteg hordók!Egy-egy mosoly! Mielőtt menne a dolgára a fiatalember, még a mi betegünkhöz is odaszól kedvesen, humorosan (óriási a javulás).

Tragikusan végződhetett volna, ha nem dolgoznak össze a diszpécserrel, ha nem cselekszenek gyorsan! Filmben láttam ilyet, tapasztalni soha élőben!Pedig létezik itt Fejér megyében!Egy percig sem voltunk egyedül a bajban!

Köszönet nektek egészségügyi dolgozók! Diszpécserek, mentősök, orvosok, ápolók! Köszönöm a gyors, szakszerű beavatkozást, hogy nem hagytatok magunkra 1 percre sem, köszönöm a türelmeteket, a megnyugtató mosolyotokat. Nem tudtátok, hogy az anyukát 6 gyermeke és férje várta haza! Örök hála nektek, akik a sérkeresztesi elágazóban mentettetek életet!”

Forrás: Facebook