Jön a csúnya november – esernyőket elő!

Ez már nem az az ősz, amit annyira szeretünk.

A Kiderül előrejelzéséből megtudtuk: a nyugati országrészben élők már hétfőn megtapasztalhatják a hűvösebb, borúsabb időjárást. A keleti és középső országrészbe a hét közepétől köszönt be a hidegebb, esős idő.

Hétfőn a Dunántúl nyugati részén erősen felhős, borult időre számíthatunk több helyen lesz eső, záporeső. Az ország többi részén túlnyomóan napos idő várható. A Nyugat-Dunántúlon többfelé erős lökések kísérik az északi szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 11 és 16, a Nyugat-Dunántúlon 7 és 10 fok között várható. Késő este 4, 9 fok valószínű.

Kedden délnyugaton, nyugaton több lesz a felhő, itt szórványosan várható eső, zápor, máshol csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Szerdán délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, már csak északkeleten süthet ki délelőtt a nap. egyre többfelé alakul ki eső, zápor. A keleti, északkeleti szelet kezdetben élénk lökések kísérhetik, majd mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Csütörtökön erősen felhős, párás idő lesz, Szórványosan lehet eső, zápor, délután 9 és 14 fok között várható.

Pénteken szintén felhős idő lesz, helyenként eshet kisebb eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Szombaton erősen borult lesz az ég, néhol lehet kisebb eső, záporeső. A hőmérséklet hajnalban 2 és 7, délután 8 és 13 fok között valószínű.

Forrás: Kiderül