A budai kórház bejárata előtt ütötték el a nőt, de az orvosok nem látták el, inkább mentőt hívattak hozzá

15 perc után hoztak az orvosnak egy kabátot, 20 perc után végre egy lepedőt a földön fekvő, vérző fejű nénire.

Richárd megdöbbentő eset szemtanúja volt a II. kerületi Frankel Leó utcában, ahol pont a Budai Irgalmasrendi Kórház bejárata előtt egy tolató autó elütött egy idős nénit. A nő elterült az úton, és a fejéből elkezdett szivárogni a vér.

Richárd rögtön odaszaladt a nénihez, a kiszálló sofőrnek pedig mondta, hogy azonnal hívjon ki valakit a kórházból. A legnagyobb meglepetésére a férfi fél perccel később egyedül jött ki az épületből, ahol csak annyit mondtak neki, hogy hívjon mentőt.

Erre Richárd is berohant a kórházba, de a recepción neki is ugyanazt tanácsolták. Erre már felháborodva mondta, hogy ez egy kórház, sebészettel, azonnal küldjenek ki valakit.

„Mire kiléptem az épületből, a sofőr már hívta a mentőt. 13:19-kor. A kórház ajtajából. Ott guggoltunk a néni mellett, már visszaindultam a kórházba, hogy miért a késlekedés, mire 1-2 perc múlva KICSOSZOGOTT, zsebre tett kezekkel egy középkorú nő fehér köpenyben. Sürgettem, mire megállt, visszafordult felém és közölte: »Nyugalom, nyugalom, jön az orvos, jön, itt vagyok.«- a már recepción megismert nemtörődőm hangon, nagyokat pislogva a szemüveg mögül, pedagógusi pedantériával” – mesélte Richárd.

Kijött a kórházból még egy ápoló, aki legalább leguggolt a nénihez, hogy megnyugtassa, de ennyi.

„Újra és újra kérdeztük, hogy miért nem látják el rendesen: szabályok vannak, mentős kell, nem szabad mozgatni, stb. Ez rendben is van, valóban tudjuk mi a rendszer, de egy kórház bejárata előtt az a szintű leszaromság, amit egy felesküdött orvos részéről láttunk, elfogadhatatlan.”

A beszámoló szerint 15 perc után hoztak az orvosnak egy kabátot 20 perc után egy lepedőt a nénire. 13:30-kor pedig befutott a BKK forgalomelhárítója. A mentő 13:45-kor érkezett meg, második vagy harmadik próbálkozásra, mert nem találták a címet. A mentő megjelenése után a teljes kórházi személyzet eltűnt. A mentő 14:08-kor ment el a helyszínről, miután kettő pillanat alatt ágyra rakták és biztosították a nénit.

Forrás: 444