Sérült magyar gólyát keresnek a madármentők, segíts megtalálni!

Ha nem lesz meg, akkor meghal.

Egyedül nem lesz képes túlélni a telet az a fiatal, sérült gólya, akit Kismaroson láttak telelni november elsejére virradva. A Fióka és Madármentés Facebook oldalon így kérik a lakosság segítségét a keresésben:

“Keressük a képen látható gólyát.

A keddről szerdára (10/31-11/01) éjszakát Pest Megyében, Kismaroson töltötte, egy villanyoszlopon. Reggel továbbrepült, azóta nem látták.
Bárhol felbukkanhat 50-100km körzetben, de valószínűbb, hogy Kismaros és Budapest köz, vagy a Szentendrei szigeten bukkan fel legközelebb. Kérjük osszátok meg errefelé való helyi FB csoportokban a felhívásunkat.

Idei fiatal, valószínűleg hím gólyáról van szó, ami nem vonult el, így alapból bajban van, de ami miatt keressük, hogy a reggel kapott fotókat alaposabban megnézve (képeket felnagyítva, feljavítva) az az erős gyanúnk, hogy a madárnak sérült a bal lába, a csüd ízület fölött látszódik egy kör-körös bevágódás, ami lehet damil, de még fészekben összeszedett bálakötegelő is. Lábujjai is duzzadtak, kíméli is a bal lábát (minden képen a jobb lábán áll, a bal pedig nem rendes “parkoló állásban” van).

Be kéne fogni, el kéne a sérülést látni, mert így végképp minimális a valószínűsége, hogy túléli itt a telet. Ide fiatalként eleve azt se tudja, mit csinál, mi vár rá, sérülten meg…..

Szóval aki észleli, az kérjük hívja a 06706052252 ügyeleti számunkon Márton Andrást.”

Forrás: Facebook