Így ünnepelte 20. születésnapját Burkus Vanessza

Burkus Vanessza elmesélte, hogyan élte meg az elmúlt hónapokat, és kiderült, milyen csodákra képes az akaraterő.

A Bulgáriában autóbalesetet szenvedett fiatal lány otthon, szerettei körében ünnepelhette 20. születésnapját. És ez most jóval több, mint egy sima születésnap, mondhatni, Vanessza újjászületett. Most pedig 10 napot tölthetett a családjával otthon, és ez a legnagyobb ajándék számára, amit kaphatott:

“Nagyon jó itthon. Nincs is kedvem visszamenni.” Az elmúlt hónapokról pedig azt mesélte: “Nincsenek emlékeim szerencsére a balesetről, sőt, az utána lévő időszakról sem. Azt még tudom, hogy kikkel dolgoztam kint Bulgáriában, de már a tragédia napjára sem emlékszem. Azután az első emlékképem abból az időből való, amikor már másfél hete Budapesten kezeltek.” A lány tehát nagyjából 2 hónapot veszített el az életéből, de nem is bánja: “A balesetemre például egyáltalán nem is vagyok kíváncsi. Az utána következő időszakról pedig azt mesélik nekem el a szüleim, amire rákérdezek.”

Fotók:Török János / Délmagyar

Vanessza rendkívül gyorsan fejlődött, orvosai és szülei szerint főleg azért, mert nagyon meg akar gyógyulni: “Amikor megtudta, hogy a feltétele annak, hogy hétvégére hazajöhessen, az, hogy ne legyen egész nap ágyban fekvő, még aznap beleült a kerekesszékbe, és önállóan kezdett el mosdóba járni. A tolókocsi azonban nagyon zavarta, ezért egy hét múlva felállt belőle. Viszont a guruló járókerettel sem szeretett menni, így pár nap alatt azt is elhagyta. Gyakorlatilag tehát alig két hét alatt lábra állt az ágyból.” – mesélte a lány édesapja.

Fotó:Török János

Vanessza elmondta, milyen nehézségekkel jár a gyógyulás: “A hangom a gégemetszés miatt olyan, mintha folyamatosan meg lennék fázva. Balra nehezen fordítom a fejem, a bal kezem és lábam pedig időnként még fáj – mesélte. És hiányzik a régi életem. Most olyan, mintha óvodás lennék: nem mehetek egyedül sehova, mert még gondok vannak a memóriámmal és a tájékozódási képességemmel.”.

A társasági élete azonban nagyon jó, mióta otthon van, sorra látogatják barátai, a szülinapján pedig 50 fős meglepetésbuli várt rá.

Forrás: Délmagyar

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!