800 kg-s tökkel pózol a magyar tökkirály – fotó!

Igen, több száz kilós tökök is léteznek.

A gárdonyi fiatalember, Keszler László szenvedélye a töktermesztés. A minél nagyobb tökök termesztése. Olyan tökéletes szintre fejlesztette hobbiját, hogy már háromszoros Rácalmási és kétszeres Őrségi Tökkirálynak mondhatja magát. Növényei nem csak méretben, de ízben is rendkívüliek.

Laci Ausztráliában élt korábban, ott ismerte meg a gigatökök világát: „Több, mint ezerötszázféle tököt termelnek a világon: nagyon sok dísztököt, számtalan ehető fajtát, s vannak 1200 kg-os óriástökök is. Amikor hazajöttem, akkor itthon még nagyon gyerekcipőben járt és jár még mindig az óriás tökök termesztése, ezért úgy gondoltam, hogy ez egy hatalmas kihívás számomra, s eldöntöttem, hogy meghonosítom Magyarországon az óriás tökök nevelését.”.

Fotók forrása: oriastok.hu

Elkezdte járni Magyarország tökfesztiváljait, és sok tökkirályi címet is begyűjtött tökös teljesítményével.  Laci a világ legnagyobb tökfesztiváljára, Ludwigsburgba is ellátogatott, ahol idén még nem versenyzett ugyan, de azért készült egy szép fotó is a győztes 800 kg-os tökre támaszkodva.

Forrás: FMC

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!