Ne használjunk okostelefont evés közben

Nagyjából ez a gondolat fogalmazódott meg a McDonald’s-nál, amikor létrehozták az első telefonmegőrzőt, szingapúri éttermükben. A kampány jelmondata, hogy tedd le a telefonod és érezd jól magad! Elsősorban családokat céloznak meg, de bárki ingyenesen igénybe veheti a szolgáltatást.

Az étteremlánc dolgozói úgy gondolják, hogy ha az embereknél nem lesz kéznél az okostelefonjuk ebéd közben, akkor majd egymással fognak beszélgetni. Linda Ming a szingapúri McDonald’s kommunikációs és ügyfélszolgálati menedzsere a CNN-nek elmondta a céljuk az, hogy a családok minőségi időt töltsenek egymással.

Egy szingapúri felmérés is igazolja, hogy szinte mindenki a mobilját nyomkodja ebéd közben, a felmérésben 302 szülőt kérdeztek meg, használnak-e mobiltelefont étkezéskor. A válaszadók több, mint kétharmada vallotta be, hogy családi ebédek, vacsorák közben is nyomkodja a telefonját. A szülők azt is elmondták, hogy gyerekeinek is megengedik, hogy evés közben is telefonozhassanak.

Más éttermekben ennél durvább módszerrel próbálkoznak, egy francia étteremben azt vezették be, hogyha a pincérek mobilozáson kapnak valakit, akkor megfújnak egy hangos sípot és sárga lapot adnak az illetőnek.

A McDonald’s egyelőre más étteremben nem tervezi a telefonmegőrző bevezetését, felmérik mit szólnak a vendégek Szingapúrban hozzá, és ezután döntenek arról, hogy más országokban is kipróbálják-e.

Forrás: CNN