140 vámpírvadászt tartóztattak le Malawiban

A rendőrség Afrika dél-keleti részén, Malawiban 140 személyt tartóztatott le, akik több embert legyilkoltak, mert vámpírnak hitték őket. A hatóság szerint eddig legalább nyolcan vesztették életüket a bennszülöttek babonái miatt. Legutóbb két férfi esett áldozatul: az egyiket halálra kövezték, a másikat felgyújtották.

Az üldözés, és a gyilkosságok már szeptemberben elkezdődtek, mikor három embert meglincseltek, mert azt hitték vérszívók. A hatóságok nem vették túl komolyan a történteket, mostanra azonban a rendőrkapitány elismerte a dolog kicsúszott a kezük közül, és a közeljövőben még több “vámpírvadászt” tartóztatnak majd le.

NYDailyNews

A hiedelmek szerint, a vérszívást azok végzik, akik megakarnak gazdagodni. A rendőrség próbálja felhívni a lakosok figyelmét, hogy egyetlen olyan esetük sem volt, ahol bárki vérszívás áldozata lett volna.

A zavargások miatt a tolvajlások, rablások is megszaporodtak a térségben. Az ENSZ és az Egyesült Államok már több területet is veszélyesnek nyilvánított, arra kérik az embereket, hogy ne utazzanak Malawiba.

Forrás: BBC