#HogyanFogokVáltoztatni / #HowIwillChange

Néhány héttel ezelőtt – az Amerikában kirobbant szexuális zaklatási botrány hatására – indult el a Facebookon és a Twitteren a #MeToo / #ÉnIs hashtag használata.

Olyan nők bejegyzéseihez és megosztásaihoz alkalmazzák a taget, akiket – a kampányt elindító Alyssa Milano-hoz hasonlóan – zaklatás ért. A kezdeményezés rendkívül népszerű lett, számtalan nő, fiatal és idősebb, magánember vagy éppen közszereplő osztotta meg saját történetét, meglátásait a témával kapcsolatban.

A kampány nyitó bejegyzése

Az ausztrál újságíró és színdarabíró Benjamin Law erre a kezdeményezésre való válaszként alkotta meg a címben is látható #HowIwillChange / #HogyanFogokVáltoztatni hashtaget, amely kifejezetten férfiaknak szól. Arra kíván a napjainkban eléggé rossz fénybe került erősebbik nem számára lehetőséget adni, hogy ők is véleményt nyilváníthassanak, elhatárolódhassanak a kampány céltáblájává váló erőszakos férfiaktól vagy éppen tippeket mondhassanak arra vonatkozóan, hogy hogyan fogják megvédeni a környezetükben élő nőket.

„Soha többet nem fogok nők után fütyülni az utcán. Mozifilmeken felnőve, gyermekkorunkban azt gondoltuk, hogy a nők utáni fütyülés egyfajta udvarlás. Én is csináltam, barátoknak, barátnőknek. Rájöttem, hogy ez egyáltalán nem helytálló. Nem menő. Undorító.”

Forrás és további bejegyzések: Bored Panda