Hajápolási tanácsok Katalin hercegnő fodrászától

A cambridge-i hercegnő mindig is híres volt csodálatos hajkoronájáról. Akár babát várt, akár nem, akár a kínai elnök bankettjén vesz részt, akár beáll sportolni valamely neves eseményen, a haja szélben-esőben-nyárban tökéletes.

Bár tény, hogy a haj minősége részben öröklött tényezőkön alapul, de az is igaz, hogy van néhány trükk, amelyekkel ettől függetlenül is elérhetjük, hogy a frizuránk szép és tartós legyen.

Ki volna autentikusabb forrás hajápolási tanácsok tekintetében, mint a haj-hercegnő fodrásza? Öt fontos lépésben foglalta össze a frizurakészítés menetét:

  1. Szárítás előtt tegyél volumen-növelőt a hajtövekre. Mindenképpen szűkítővel használd a hajszárítót és egyszerre egy helyre irányítsd, mert az oldalirányban forgatott szárító légfuvallata összekuszálja a hajtincseket.
  2. Ha háromnegyedig száraz már a hajad, fogj egy természetes szálú hengeres kefét és tincsenként fésüld át vele a hajad.
  3. Amíg a hajad meleg még a hajszárítástól, válaszd tincsekre és a töveknél megemelve, nagyon finoman megfeszítve tekerd nagy átmérőjű csavarókra.
  4. Amint feltekerted az utolsó tincset, már veheted is ki az elsőből a csavarót. Ügyelj rá, hogy a hajtekercset egyben tartsd meg és óvatosan engedd le, hogy ne egyenesedjen ki vagy kuszálódjon össze.
  5. Fújj egy lágy permetet a hajlakkból az egész hajkoronára, majd az előbb említett körkefével igazítsd a tincseket az arcod köré, míg a másik kezed ujjaival gereblyézve kissé meglazítod a hullámokat.

Forrás: AOL