Film készül Tonya Harding életéből

A rendkívüli sikeres amerikai korcsolyázónő életrajzi filmje a vele készült interjúsorozat alapján forog, Margot Robbie főszereplésével.

A kétszeres olimpiai bajnok Harding volt a második műkorcsolyázó (és az első amerikai), akinek versenyen sikerült hibátlan tripla axelt ugrania. Sajnos azonban a világ nem igazán a teljesítménye miatt emlékszik rá, sokkal inkább amiatt, mert az ő nevéhez fűződik a sporttörténelem egyik legnagyobb botránya.

Az 1994-es olimpiai játékok előtt legnagyobb vetélytársát, az aranyra esélyes Nancy Kerrigan-t támadás érte, a merénylet szálai a vizsgálat során Hardinghoz és annak férjéhez vezettek. A csúnya ügyben nem kizárólag az aranyért folytatott harc játszott szerepet, Harding féltékeny volt sporttársára annak felívelő karrierje, szponzorszerződései és ideális családi élete miatt.

A sportoló bonyodalmakkal teli életútja igazán filmre kívánkozó téma, ha nehéz gyermekkorán és nemzetközi sportsikerein túl csak azt vesszük, hogy háromszor ment férjhez, tartóztatták már le a férje megveréséért, majd a sportágát is leváltotta: profi bokszolónak állt.

Forrás: Buzz Feed