Új státuszüzenetet tesztel a Facebook

A legnagyobb közösségi portál megint azon töri a fejét, hogy hogyan adhatna a kezünkbe újabb eszközöket arra, hogy hírt adjunk magunkról. A következő újítás az „időleges helyzetjelentés” feltöltésének lehetősége lesz.

Az új üzenetek időzíthetőek lesznek, vagyis előre beállíthatjuk, hogy mennyi ideig legyenek publikusak, és azt is megválaszthatjuk majd a feltöltés során, hogy megjelenjenek-e a hírfolyamunkban vagy csak a saját profil-oldalunkon legyenek láthatóak.

A 101 karakterben maximált hosszúságú státuszüzeneteket a Facebook csapat jelenleg már teszteli, így néhány napon bevezetésre kerülhet. A nagyvállalat szóvivője szerint a kizárólag karaktereket tartalmazó helyzetjelentések a közösségi portál korai időszakára emlékeztetnek, amikor még nem lehetett a posztokhoz képeket és hangulatjeleket feltölteni.

Az időzíthető üzenetek feladata az lenne, hogy a kezdetektől csökkenő tendenciát mutató megosztási arányt javítsa. Ugyanezzel a céllal jöttek létre a kiegészítő szolgáltatások, mint a Facebook Live és a Snapchat, a jelenlegi fejlesztés a fő termék régi, friss hangjának visszaállítását célozza meg.

Forrás: Buzzfeed