A szülővé válás megváltoztatja az életedet – nézegess előtte-utána fotókat!

Mindennek ára van, ez alól a szülőség sem kivétel.

A Dad and Buried (szójáték a hasonló hangzású „dead and buried”, azaz meghalt és eltemették kifejezés alapján, szó szerinti jelentése: Apa és eltemették) blog tulajdonosa és írója, Mike Juliannelle nem sokat árul el magáról, mindössze annyit tudhatunk róla, hogy két gyermeke van. Róluk szól a blog (valamint web- és Instagram-oldal), pontosabban arról, hogy milyen is édesapának, az ő apjuknak lenni.

Mike kedves, nevettető, gyakran szarkasztikus szösszeneteket oszt meg a gyermekes lét mindennapjairól ezeken a felületeken. Itt vert gyökeret az a kezdeményezés, hogy egymás mellé kerüljön egy fotó a gyermek előtti és utáni időszakból a szülőkről, hogy láthatóvá váljon, mit „rombolt” rajtuk a „csemetevész”.

A követők gyorsan elkapták a fonalat, így folyamatosan gyűlnek a vicces, megható, elszomorító, cinikus és mindenféle hangulatú fotók, az említett összes felületen. A kezdeményezés lényege természetesen nem az, hogy rémtörténetté degradálja a gyermeknevelést, hanem az, hogy őszintén megmutassa a szülőség fényes és árnyas oldalait is.

„A gyermekek a legrosszabb jó dolog, ami történhet velünk és ha nem tudunk rajta nevetni, akkor sírnunk kell. De én nem vagyok egy sírós alkat.” – mondja a szerző.

Ha kíváncsi vagy a többi fotóra is, látogass el a forrásunkként szolgáló Bored Panda cikkhez!