A kutya megvédte a kecskéket a tűztől

A család megpróbálta a kutyát is magukkal vinni a pusztító tűzvész elől, ami Kaliforniában tombolt, de a házőrző inkább maradt és megvédte a család 8 kecskéjét, meg az időközben odatévedt őzgidákat is.

Este 11 is elmúlt már mikor Roland Hendel megtudta, hogy el kell hagyniuk az otthonukat. Lányával, és a család háziállataival (kutyák, macskák) indulni készült. Tudta, hogy a család 8 további háziállatát, a kecskéket nem vihetik magukkal. Ekkor Odin a nagytestű pireneusi hegyikutya megmakacsolta magát, és nem indult el. Még a testvérétől is hajlandó volt különválni, amit kölyökkutya kora óta sohasem tett meg, hiszen Roland kölyökként fogadta be őket egy menhelyről. Hendelék biztosak voltak benne, hogy nem látják többé Odint.

https://www.facebook.com/hucklesberries

Pár nappal később amikor visszatértek csodálkozva vették észre, hogy a kutya és a kecskék is élnek, sőt két őzgida is csatlakozott hozzájuk. A gazdi közlése szerint Odin kisebb sérülésekkel megúszta: a szőre és a bajsza megpörkölődött és a tappancsán is vannak égési sérülések és nagyon kimerült.

Már újra együtt lehet a testvérével, Tessával, de egyelőre a kecskékkel együtt egy állatmenhelyen várják, hogy hazatérhessenek, hiszen a családi birtokot fel kell újítani.

Forrás: ABC News