Különleges képeket készít, hogy feldolgozza gyermeke elvesztését

Egy washingtoni fotós különleges képeket készít, hogy segítse azokat a nőket és párokat, akik hasonló tragédiát éltek át, mint ő. Susanna Butterworth úgy érzi tabunak számít a mai napig ez a téma, pedig a nőknek egy kis enyhülést jelenthetne, ha beszélhetnének róla.

Suzanna első gyermekét várta, akit Walternek nevezett volna, amikor megtudta, hogy a kisfiú egy súlyos genetikai betegséget hordoz. Terhességének 36. hetében világra hozta a fiút, de a gyermek halva született. Azt mesélte a Huffington Post-nak, hogy élete legszörnyűbb időszaka következett a tragédia után. Magányosnak érezte magát, senki nem akart beszélni vele a traumáról, mert nem akarták, hogy még többet sírjon.

SUSANA BUTTERWORTH

Gyermeke elvesztésének traumája, és a magány érzése inspirálta Butterworth-t arra, hogy megtörje azt a csendet, ami a halvaszületés, a vetélés, a meddőség, egy kisgyermek vagy egy felnőtt gyermek halála körül van. Létrehozta az Empty Photo Project-et, ami lényegében egy fotósorozat, olyan nőkről, akik elvesztették gyermeküket. Nagyon különleges képek, az édesanyák tükröt tartanak a testük elé. A fotókat személyes történetekkel együtt teszi közzé a közösségi médiában.

SUSANA BUTTERWORTH

Minden kép egy a történet szempontjából fontos helyszínen készül el, ő pedig megszerkeszti és feltölti őket. Leginkább azért használja a közösségi médiát, mert így éri el a legtöbb olyan párt, nőt, aki ilyen tragédiát éltek át, éljenek bárhol a világban.

A fotós egyre nagyobb ismertségre tesz szert, sokan írnak neki, hogy ez segítette őket a gyógyulás első lépcsőit megtenni. Voltak, akik azt mesélték neki, hogy korábban semmilyen formában nem tudtak beszélni az őket ért traumáról.

Forrás: Huffington Post