Ufókarambol volt Pápa felett?

Többek úgy gondolják: az illetékesek titkolják, hogy egy repülő csészealj és egy MIG-21-es vadászgép ütközött össze Pápa felett.

Az ufókutatók hivatalosnak tűnő dokumentumokkal, iratokkal igyekeznek alátámasztani az 1996-ban történt ufó-balesetet, és azt tervezik, hogy rövidesen átfésülik a környéket. Harmadik típusú találkozás történt Magyarországon és húsz éve rejtegetünk egy földönkívüli lényt, vagy valakinek a képzelete tréfát űz mindenkivel? A Veol kinyitotta a bakonyi X-Aktákat.

Veszprém megyében az elmúlt közel 100 évben főleg a Balaton, Várpalota, Pápa és Veszprém fölött tűntek fel azonosítatlan repülő tárgyak, fénycsóvák, jelenségek. Tóth László ufókutató könyvet, háromszáz cikket is írt erről, és az ő számítása szerint ötven év alatt 1167 ilyen eset történt hazánkban.
Ebbe beleszámítja az 1996. szeptember 18-án történt Pápa környéki vadászgépbalesetet is. Az interneten keringő „Másik Objektum művelet” című írás szerint ekkor Ugod közelében lezuhant egy MiG-21-es vadászgép, mégpedig azért, mert állítólag összeütközött egy repülő csészealjjal. A magyar pilóta katapultált, túlélte a karambolt, viszont a két megtalált ufonauta közül csak az egyik maradt életben. Őt elkülönítve őrizték és talán őrzik a mai napig is. A balesetet pedig azóta is rejtély övezi az ufóhívők szerint.

Kositzky Attila, nyugalmazott altábornagy, Magyarország akkori légvédelméért felelős hadtestparancsnoka viszont kijelentette, hogy nincs olyan eset, amit elhallgatott volna a katonai vezetés.

A rossz minőségben internetre felkerült iratok szerint a vadászgép pilótája utasításra vette üldözőbe az ismeretlen repülő tárgyat. A csészealj viszont hirtelen lefékezett, lebegni kezdett és így elkerülhetetlenné volt az összeütközés. Az iratok szerint: „Az objektum körülbelül hat méter átmérőjű, kerek, illetve diszkosz alakú, középen körülbelül egy méter 80 centiméter magas, kidudorodó, ismeretlen, nagyon kemény fémből készült, amely a vadászgéppel ütközve is alig rongálódott. A zuhanását más természetű hiba okozhatta. A pilóták és a repülőtéri személyzet elmondása szerint ilyenek már hetek óta röpködtek, a radarokon is jól látták őket. Az objektumban egy kistermetű emberre emlékeztető, de szemlátomást nem ember holttestét és egy élőt találtunk.”.

A lelkes ufókutatók tervezik, hogy átfésülik a Pápa melletti vadászgépbaleset környékét. Visznek fémdetektorokat, drónokat, éjjellátó kamerát és természetesen sugárzásmérőt is. Ők mindenáron be akarják bizonyítani, hogy a kiszivárgott dokumentumokban olvasottak fedik a valóságot.
Kositzky Attila szerint a vadászgép viszont műszaki hiba miatt zuhant le, amit a pilóta csak katapultálással tudott kezelni, és az erről szóló kivizsgálási jegyzőkönyvet a pilóták előtt ismertették, csakúgy, mint minden ilyen esetben, a tanulságok levonása miatt.

Forrás: Veol