Disneyland vetélytársa borban utazik

Végre, valaki csinált egy olyan tematikus parkot, ami nem a visítozó gyerekekről szól. Sőt! A La Cité du Vin, ami magyar fordításban „A bor városa” nevet viselné, maga lesz a földi paradicsom. Egy tematikus park, ahol minden az alkoholról, pontosabban szólva a borról szól majd.

Kép: Tripadvisor
Ez a csoda idén júniusban nyílik, és hol máshol lehetne, mint Bordeaux-ban, Franciaország leghíresebb borvidékén.
Hullámvasút itt nem lesz, az biztos. A hullámvasút és a borozás nem éppen a legjobb párosítás. Ám a park nem kevesebb mint húsz, borra épülő eleme a bor történetét és kultúráját mutatja majd be. A tízemeletes épület kétszázötven személyt befogadni képes nagytermében a jövőben borkurzusokat, kóstolókat tartanak majd.
Azok, akik a szokásos, vidámparki élményre kíváncsiak, egy szimulátoros hajótúrán vehetnek részt. Itt meg fogják tudni, milyen lehetett mikor a borkereskedőknek hajóval kellett átszelniük az óceánt, hogy eladják portékájukat. A bor városának építészei kitettek magukért, a terveket látva Disneyland kopott gagyinak tűnik. Felejtsük el a vattacukrot, a kiszáradt, másnapos pereceket, a kimeredt sült krumplit a metrós ketchuppal -, és a színvonaltalan kajához képest magas árakat. Két étteremben csillapíthatjuk majd éhségünket. Az egyikben helyi, szezonális ételekkel az étlapon, míg a másikban 800 fajta bor közül válogathatunk a világ minden (bortermelő) pontjáról, amik mellé különleges falatkák dukálnak majd. A belépő 20 euró lesz, de ebben legnagyobb bánatunkra nincs benne a Budapest – Bordeaux repülőjegy.

http://www.businessinsider.com