5 misztikus hely a világban, amit a tudósok sem tudnak megmagyarázni

Valamelyik rajta van a bakancslistádon? – az utolsó biztosan nem!

Olyan misztikum lengi körül az alábbi 5 helyet, amelyek titkát a tudósok sem tudják megfejteni:

Stonehenge

Fotó: Wikipedia

Az angliai Salisbury-fennsíkon álló Stonehenge létére a mai napig nem találtak magyarázatot. Építése mintegy 2 évezreden keresztül tartott, Kr.e. 3000-től 1000-ig. A környék akkori lakóiról is alig tudnak valamit. Több mint 400 km-ről szállították ide a nem ritkán 5 tonna súlyú köveket… De miért? Erről mindenki csak találgat. Talán kultikus helyről van szó, isteneknek állított emlékműről vagy egy asztrológiai megfigyelőállomásról?

Nazca-vonalak rejtélye

Fotó: Wikipedia

Peru egy fennsíkján, a Pampas de Jumana nevű helyen fedezték fel a hatalmas mértani alakzatokat, gigantikus állatfigurákat. A rajzok csakis az égből láthatóak, egymást nem keresztező vonalak alkotják őket. Kr.e 3000 környékén vésték őket a vörös kőzetbe. Egy teória szerint a rajzok tulajdonképpen üzenetek a földönkívülieknek, akikkel az akkori népek kapcsolatban álltak
Teotihuacan

Fotó: Wikipédia

A mexikói Teotihuacan városát egy 2,3 km hosszú út szeli ketté – a „Holtak útja” mellett 38 kisebb-nagyobb piramis sorakozik, ami nagy építészeti tudást feltételez. A tudósok szerint az építők kész tervrajzzal érkeztek, mert még egy folyót is eltereltek, hogy helyet nyerjenek. Tudtak írni, voltak könyveik – de sehol máshol nem akadtak nyomára a letűnt kultúrának – mintha sosem léteztek volna.

Húsvét-sziget legendás szobrai

Fotó: Wikipedia

A 166 négyzetkilométernyi területen 887 óriási szobor áll, amelyek a szigeten található vulkanikus eredetű kőből készültek. Egy-egy figura kifaragása akár évekbe is telhetett. A szigeten található 1000 szoborból 400 még a sziget belsejében áll befejezetlenül – mintha a készítőknek, akikről azt sem tudjuk, kicsodák, hirtelen abba kellett volna hagyni a munkát, és elmenekülni.

Bermuda-háromszög

Fotó: Wikipedia

Hajók és repülőgépek tucatszám tűntek el itt nyomtalanul. 1945 decemberében 5 amerikai bombázó-repülőgép tűnt el a Bermuda-háromszög területén. A pilóták tapasztaltak voltak, az időjárás nyugodt és csendes. A délutáni órákban  rádióüzenetben jelentkeztek be az irányító-központnál. Nem tudták meghatározni, hol vannak, ahogy azt sem, merre van nyugat, kelet. A műszereik megbolondultak. A gépek eltűnése után egy hatalmas vízi repülőgépet küldtek a felkeresésükre. Ez megközelítette a repülőgépek becsült pozícióját, majd szőrén-szálán eltűnt. Ugyanúgy köddé vált, mint a bombázók, máig nem tudni, mi történt.

Forrás: Astronet