A magyarokat a gyerekeik boldogítják legjobban, mégis egyre kevesebb baba születik

Csak a portugálok rajonganak jobban a gyerekeikért, mint a magyarok.

A dán Boldogságkutató Intézet egy budapesti előadásából kiderült: a magyarok elsöprő többsége azt állítja, sokkal boldogabb, mióta gyereke van.
Ám meglepő módon pont a legboldogabb országok lakói állítják azt, hogy jelentősen csökkent a boldogságérzetük a gyermek születésével. Az amerikaiak katasztrófaként élik meg a gyerek érkezését, bár ők egyébként minden boldogságkutatás szerint is sokkal boldogtalanabbak, mint egy évtizede.

A magyarok gyerekimádatával együtt is egyre kevesebb gyerek születik. És itt felmerül a kérdés: biztos, hogy mindenki azt mondja ezekben a kutatásokban, amit gondol? Ha a magyarok ennyire rajonganak gyerekeikért, mégsem szívesen szülnek, ez jelentheti azt is, hogy a magyar társadalomban egyszerűen nem illik bevallani, ha valakinek problémái vannak a gyermekneveléssel, és nehezen viseli a vele járó gondokat. Inkább csendben van, és nem vállal több gyereket. Míg egy olyan társadalomban, ahol be lehet vallani, hogy a gyerek igenis teher, természetesebbnek tűnhet a gyerekvállalás.

Forrás: Index