Világvége előzetes: lehaltak a közösségi szájtok

Szerdán délutántól kezdve (természetesen az időzóna függvényében is), világszerte egyre több helyről jelezték a felhasználók a Facebook és az érdekeltségi körébe tartozó Instagram elérésével és használatával kapcsolatos problémákat. A híradások szerint a gondok Észak-Amerika, Európa, Japán, India és Brazília felhasználóit érintették, részlegesen hazánkban is érezhetőek voltak fennakadások.

Elhelyezkedéstől és a használt böngészőtől függően vagy fehér oldal jelent meg az cím beírása után, a töltődés bármely jele nélkül, vagy hibajelzést adott az oldal, esetleg úgy tűnt mintha rendben betöltődött volna az oldal, de a szolgáltatásait már nem lehetett használni (pl. nem lehetett posztot megosztani). A Facebookhoz szorosan kapcsolódó Messenger szolgáltatásai sem voltak sok helyen elérhetőek.

Kép forrása: DownDetector

A legrosszabb időben még az az oldal sem volt elérhető, ahol a Facebookkal kapcsolatos problémákról szokták tájékoztatni a nagyközönséget. A Facebook szóvivője arról tájékoztatta a felhasználókat, hogy folyamatosan keresik és a lehető leghamarabb igyekeznek kijavítani a hibákat, az okokról nem adott tájékoztatást.

A hibajelzések és leállások területi elhelyezkedése a DownDetector és Outage Report oldalakon követhető nyomon, egyes hírek szerint a hibát már elhárították.

Forrás: Daily Mail