Michael Jordan dollármilliókat áldoz az elmaradott területek egészségügyi ellátására

Jordan a ’80-as és ’90-es évek legnagyobb hatású és legsikeresebb kosárlabda-játékosa. Nem csak sporttevékenységével, de reklám- és filmszerepléseivel hatalmas vagyont halmozott fel, amelyet nem rest időnként jótékony célra fordítani.

Az 54 éves sztár most 7 millió dollárt adományozott arra a célra, hogy alultáplált és veszélyeztetett közösségek számára elérhető egészségügyi szolgáltatást nyújtó klinikák épülhessenek Charlotte-ban. A Novant Health Michael Jordan Family Clinics két intézménye várhatóan 2020-ban nyitja majd meg a kapuit.

Az elsősegély és a megelőző egészségügyi szolgáltatások (viselkedés- és magatartászavarok szűrése, családtervezés, szájápolás, szociális munka stb.) az új létesítmények révén elérhetővé válnak azon családok számára, amelyeknek az egészséges jelen és jövő csak álom volt eddig.

Egy 2014-es felmérés szerint az észak-karolinai Charlotte-ban születő gyerekek számára van a legkisebb esély, hogy kiemelkedjenek a nincstelenségből. Jordan szóvivője szerint a megnyitás utáni első öt évben a két klinika 35.000 méltatlan körülmények között élő felnőttet és gyermeket láthat majd el.

Forrás: HuffPost