Majdnem kolbászként végezte, most remekel a versenyeken a magyar csodaló

Leölése napján mentették ki a vágóhídról a lókereskedők a fél szemére megvakult lovat.

Fél szemére világtalan, és kis híján kolbászként végezte, mégis hihetetlen karriert tudhat magáénak egy magyar versenyló. A Chacco Blue II névre hallgató, 10 éves díjugrató paripa mintegy 2 éve került mostani tulajdonosához, és ma a sportág egyik legjobbjának számít. Élete azonban nem volt mindig ilyen fényes:

“Sajnos csikókorában megvakult a bal szemére, ezért német te­nyésztője kidobta a mé­nesből. Vak kocsilónak csúfolták. Egy vá­góhídra ke­rült, a leölése napján mentették ki onnan lókereskedők” mondta el a pej mén gazdája, Kórusz Attila, aki azonnal meglátta a lóban a lehetőséget. Lovasával, Krucsó Szabolccsal időt és energiát nem sajnálva vetették bele magukat a munkába.

Fotó: Facebook

“Szabolccsal elképesztően rövid idő alatt megtalálták a közös hangot. Tudtuk, hogy Chacco Blue II-nek rendkívül sikeres felmenői voltak, ő pedig meg is örökölte szülei tehetségét és intelligenciáját. Másfél esztendő alatt sikerült behozni vele hat-nyolc év lemaradását. Ott tartunk, hogy a 160 centit is simán megugorja. Nem­rég megnyerte a 2017-es magyar díjugrató-bajnokságot, és a svédországi Eb-n is nagyszerűen helyt­állt.”

A csodaló még nem érte el pályája csúcsát, így nincs kizárva, hogy Chacco Blue II hamarosan az ország legnagyobb büszkesége lesz. Legközelebb jövőre, az amerikai díjugrató-világbajnokságon fog versenyezni, és ha minden jól alakul, ott lehet majd a 2020-as tokiói olimpián is.

Forrás: Bors

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!