„Amit a pilóta láthat, de az utasok nem” – videó egy felhőn át landolásról

Csodálatos videót osztott meg a napokban Sandeep Varma kapitány, a Qatar Airwais pilótája. Az első másodpercekben hegycsúcsok karéja között elomló felhőtömeg fölött siklik a gép, lassan, méltóságteljesen, andalító zenére.

Majd lassacskán – mint egy úszó a vízbe – a gép alámerül a fellegekbe, és – uramisten! – halvány sejtelmünk se lehet hova tartunk, hiszen az orrunkig se láthatunk a tejfölszerű ködben. Csak sejthetjük, hogy tovább ereszkedünk és imádkozunk, hogy ne találkozzunk szintén csak a csőre után repülő madárcsapattal.

Végtelennek tűnő másodpercek után kibukkanunk a felhők alatt, egyszer csak feltűnik a város ahova tartunk (Queenstown, Új-Zéland), a felhőzet alá betűző napsugarak fényében fürödve. Végül a gép tökéletes biztonsággal földet ér a kanyargó folyó túloldalán elterülő leszállópályán.

A pilóta szándéka az volt a fedélzeti videó megosztásával, hogy az utasok is lássák: bizony előfordulhatnak olyan időjárási viszonyok, amikor a pilóta kizárólag a műszerek útmutatásaira bízhatja magát és reménykedhet a jó szerencsében és a pozitív végkifejletben.

Forrás: Metro és Sandeep Varma Twitter

Kiemelt kép forrása a videó.