Bernd Storck: Nem álltak mögénk a drukkerek

Ilyet még nem élt át korábban a szövetségi kapitány.

Ahogy azt korábban megírtuk, a magyar szurkolók durván beszóltak a Feröert nehézkesen legyőző játékosoknak. Repkedtek a “Ku**va gyenge!” és a hasonló kifejezések a lelátóról, emellett füttykoncertet is kaptak a magyar focisták, akik közben azon voltak, hogy legalább egy becsületgólt beimádkozzanak a kapuba. Storck is megkapta a magáét, neki hosszan skandálták: “Auf Wiedersehen!”, aztán Dárdai Pált kezdték követelni.

Storck a meccs után elmondta: nem volt egyszerű pályára lépni, mivel tudták, hogy javítaniuk kell. “A játékosok nem kapták meg ugyanazt a támogatást, mint máskor, ami elszomorította őket. Nem játszottunk jól, de győzni akartunk. A drukkereknek köszönettel tartozunk, hogy eljöttek, bár ma nem álltak mögénk. Ilyet még nem éltem át korábban. Ma nem kaptuk meg a támogatást”.

A szövetségi kapitány szerint a csapat épp nagy átalakulásban van, és időre van szükség, hogy ennek meglegyen a látszata. Azt is mondta, hogy a gyengébb válogatottak ellen szerzett kevés pontért vállalja a felelősséget, úgy érzi, hogy talán egy ponttal többet szerezhetett volna a válogatott.

Storck elégedett azzal, hogy nyert a csapat, bár elismerte, hogy nem volt jó meccs, és nehéz volt játszani, mert nem álltak melléjük a szurkolók.

“Tisztelni kell Feröert, mások is megszenvedtek ellene. Da ha más csapatokat nézünk, például az olaszokat vagy a franciákat, akik Luxemburg ellen voltak nehéz helyzetben, akkor normálisnak tekintjük, ha megszenvednek egy-egy mérkőzésen, de itt Magyarországon egyáltalán nem. Igyekeztünk futballozni. Visszaérkeztünk Svájcból, és támogatás helyett a szurkolók támadták a játékosokat. Képzelje el bárki, milyen az, amikor bemegy a munkájába, és egyfolytában szidalmazzák őt a múlt heti teljesítménye miatt. Ez egyáltalán nem könnyű helyzet. Én úgy tekintek erre, hogy a fiúk mindenképp megpróbáltak nyerni, gólhelyzeteket kialakítani. Az ellenfél védelme nagyon erős volt, 5–4–1-es felállásban játszottak, amit más csapatnak is nehéz lett volna feltörni. Nyilván több gólt akartunk szerezni, ám így alakult”.

Forrás: HVG