El akarták altatani, a szeretet megmentette

A kóbor állatok sorsa sehol sem vidám. Főleg, ha nem is egészségesek. Meg kell küzdeniük minden falatért, biztonságos zugért. A kóbor macskáknak különösen mostoha a sorsuk. Nos, egyik példányuk példája bizonyítja, hogy ők is megérdemlik az esélyt egy jobb életre.

Kép: Scribol

Benben cicát Vancouverben, Kanadában találták az utcán. Beteg volt és nagyon pocsékul nézett ki. Elég rosszak voltak a kilátásai, így a menhelyre kerülve néhány nap múlva elaltatták volna. Szegény Benben tele volt sebbel, gerince és koponyája megsérült, valószínűleg egy nagyobb állattal vívott élet-halál küzdelemben. A menhelyen úgy gondolták, ilyen állatot senki nem akar örökbe fogadni.

Kép: Scribol

A helyzet egyre rosszabb lett, mintha megsejtette volna, mi vár rá. Nem evett, legyengült és lábra se tudott állni. Nem volt mit tenni, a menhely kitűzte Benben utolsó napját. Benben ideje telt, és közelgett a végzetes nap számára. Ám az utolsó pillanatban a nem túl előnyös formáját mutató macskát egy házaspár mégis örökbe fogadta.

Fotó: New West Record

Nem bíztak benne, hogy fel fog épülni, de szerették volna, ha a sokat szenvedett állat utolsó napjaiban tapasztal némi melegséget és szeretetet. Ám ezzel Benben élete örökre megváltozott. Új otthonában felépült, és a sérülése miatt állandóan bánatos arckifejezésű Benben igazi szeretetgombóccá vált.

Kép: Scribol

Ma az utca egykor vándora gazdája papucsában alszik, el nem mozdulna mellőle. Példája bizonyítja, hogy a szeretet a legjobb orvosság.

Kép: New West Record

Benben azóta az internet sztárja lett.
Forrás: Igcritic