Áron, a háromlábú kutya megtalálásának megható részletei

“Muszáj volt látnom a szemét, hogy még mindig az előző napok félelme/őrülete vagy már a nyugodtság van benne.”

Tegnap adtunk hírt arról, hogy végre sikerült megtalálni Áront, a háromlábú kutyát, aki ijedten rohangált majdnem egy hétig Budapesten, és rengetegen keresték. A kutya gazdája most Facebook számolt be az eb megtalálásának megható történetéről:

“Akik követték az események, tudják, hogy Áron október 1-jén szökött el a Róna utcából egy szerencsétlenség miatt. Nagyon sokan, nagyon hamar indultak a keresésére. Négy kerületen keresztül futott, csatangolt, kereste a hazavezető utat. Sokkos állapotban menekült napokon át, komoly kihívásokkal állított szembe bennünket, hiszen mindenkit kicselezett és mindenkit lefutott…:)
Pár napja szándékosan nem adtunk már hírt róla, hogy hol látták. Ennek az volt az oka, hogy rájöttünk, hogy a tömeg elől menekül és hogy mindenki meg akarta fogni. Muszáj volt megvárnunk míg egy olyan területre téved, ahol nyugalmat találhat magának és csak ezután próbálkozhattunk különböző módszerekkel. Nagyon komoly figyelő és türelemjáték következett. Fantasztikusan elkötelezett emberekkel, profi csapattal voltunk végig a nyomában, de a legfontosabb a nyugalom biztosítása volt.

 
Tegnap már reggel feltűnt, ahogyan kiértünk a 15. kerület Szilas-patak felé eső fás, erdős területére. Különböző szagmintákat helyeztünk el ott előző este, illetve némi élelmet. Szerencsére ott maradt és elkezdett keresni a szagok alapján minket. Délután is többször felbukkant és úgy tűnt, hogy megismeri az erdőben hagyott autót is. De nagyon óvatosnak kellett lenni, hiszen ha ismét elijesztjük, akkor ki tudja hol áll meg. Közel az M3-as, Dunakeszi és a pusztaság…

 
Az autóban ültem nyitott ajtóval az erdő közepén. Egy idő elteltével ismét felbukkant és elkezdett figyelni. Muszáj volt látnom a szemét, hogy még mindig az előző napok félelme/őrülete vagy már a nyugodtság van benne. Nyugodtnak tűnt. Szokásos módon kezdtem el hívni az autóból (Áron nagyon szereti utazni). Elindult félszegen felém, de láttam hogy nem biztos benne, hogy kit és mit lát. Ismét hívtam, de ekkor már nyugodtan és erélyesen, ahogyan a hétköznapokon is. Egyszer csak beugrott az autóba, megszagolt és utána féktelen örömben tört ki. Gyakorlatilag a kis teste ellenére bepréselt az ülésbe és összeugrálta a műszerfalat. Egy pillanat alatt visszatért az összes emléke! Hihetetlenül boldog volt!

 
Ezt tényleg nem lehet leírni, hogy milyen jelenet volt és mennyire örültünk egymásnak!
Természetesen utána azonnal orvoshoz került. Mindössze nagyon éhes volt és tele kullanccsal. Amióta hazaért teljesen úgy viselkedik mintha mi sem történt volna. Sokknak, pániknak, nyoma sincs. Kicsit többet alszik mint szokott…:) Van mit kipihenni, hat napig csak ment és ment.
Így visszagondolva, minden megérte, hiszen annyi ember akarta ezt közös idővel, áldozattal, energiával, hogy az igazán szívbemarkoló és felemelő. Nem lehet szavakkal kifejezni azt a hálát és köszönetet, amit érzünk minden segítő ember felé. Tettekkel vagy csak drukkolva, de hatalmas energia és szeretet volt az emberek részéről ebben az akcióban!

 
Áron keresése sosem látott összefogást eredményezett. Rengeteg ember kapcsolódott be a folyamatba, sok tapasztalat született és megannyi jó ember került közelebb egymáshoz. Áronnak szerencséje volt, mert nagyon sokan akarták megtalálni és nagyon sok segítséget kapott. De nap mint nap tűnnek el házikedvencek, minden gazdának pokoli és kétségbeejtő ez az érzés. Hiszem, hogy ha már Áron miatt ennyi ember összejött és jót akart, próbáljunk meg minél több bajba jutott gazdát segíteni.

 
Minden kutyáját, macskáját kereső gazdinak azt üzenem, hogy soha ne adja fel! Nagyon kimerítő, sokszor reménytelennek tűnő egy ilyet végigcsinálni, de még a legrosszabb időszakokban is van remény, érkezik segítség ha igazán hiszünk benne. Annyira hinni kell a megtalálásban, hogy másnak esélye se legyen megvalósulni! De nagyon fontos a hírverés, a türelem, a józan ész és a hit!

 
Áron elveszése és megkerülése hihetetlen energiákat mozgatott meg! Sok dologra megtanított minden résztvevőt. Emberek találtak egymásra és kapcsolatok szövődtek. Vigyük ezt az energiát tovább! Mindent köszönünk Áronnal mindenkinek a szívünk legmélyéről!”

Forrás: Facebook