A rákos lány 9 évvel később ápolóként tért vissza a kórházba

A rákot legyőzni nem könnyű, ezt a 24 éves Montana Brown nagyon jól tudja. Fiatal kora ellenére az amerikai lánynál nem egyszer, hanem kétszer is diagnosztizáltak rákot.

A lány halálos betegségét először 2 éves korában fedezték fel, ekkor egy évig kapott kemoterápiás kezelést. Ezt követően pár boldog év következett az életében, de 15 évesen ismét a halálos kórt diagnosztizálták nála.

Montana 15 évesen ismét kórházba kényszerült és újra megmutatta erejét: képes volt győzedelmeskedni a betegség felett. Elmondása szerint a második kezelés sokkal nehezebb és hosszabb volt, mint az első.

Brown állítja, az egész életére hatással volt, ahogyan a kórházban a nővérek, az ápolók és az orvosok dolgoznak a gyerekekért.

“Az nővérek kivételes szeretettel gondoskodtak rólunk és minden nap éreztem együttérzésüket. Ez a szeretet segített nekem és családomnak kétszer túlélni a rákot. És ez a szeretet és gondoskodás mutatta meg az utam.” – nyilatkozta egy TV csatornának.

Az eltelt évek alatt Montana megszerezte ápolói diplomáját és most ugyanabban a kórházban vállalt állást, ahol korábban kétszer megmentették az életét. “Az az ember szeretnék lenni, aki azt tudja mondani a gyerekeknek, hogy, hé, én értelek. Voltam itt, kétszer is. És itt vagyok most is.”

Forrás: abcnews.go.com