Aggódó blökijével együtt vitte be a mentő a kórházba a budapesti férfit – fotók!

Megható, ahogy a mentősök nem csak az összeesett férfin segítettek, hanem kutyája sorsáról is gondoskodtak.

Összeesett férfihez hívták ki az egyik Csillaghegyi mentőegységet. A padra fektetett úrhoz járókelők hívták a mentőt, ekkor már jelezték, hogy egy pánikoló, vadul ugató nagytestű kutya is van a beteggel. A valóban zaklatott négylábú azonban végtelenül megörült a segítségül érkező piros ruhás jótevőknek,  az ugatást abbahagyva, szinte örömmel szaladt a mentősök elé és vezette a gazdihoz őket. Talán érezte, hogy segíteni jöttek.

Amíg a mentősök ellátták a férfit, négylábú barátja türelmesen várt végig a mentő előtt ülve. Ám a férfit azonnal kórházba kellett vinni.

Fotók: Facebook

„A mentőknél azt tanultam, hogy soha senkit nem hagyunk magára” – mondta a mentőápoló, aki rendkívüli lépésre szánta el magát. Kutyával együtt szállította kórházba az idős urat. A kutyus a kórházba vezető úton nyugodtan fekve viselte a számára sem épp hétköznapi eseményeket.

A beteg átadása után, a mentésirányítás engedélyével menhelyre vitték a 3 év körüli kutyát. A bajba jutott állat azóta türelmesen várja az idős gazdit, aki hamarosan elhagyhatja a kórházat és ismét megölelheti egyetlen, négylábú barátját.

Az eset után természetesen a mentőt fokozott körültekintéssel fertőtlenítették bajtársaink, így a következő betegnél már nyoma sem volt a szívbemarkoló történetnek.

Forrás: Országos Mentőszolgálat