Itt az IKEA alkalmazás, ami megmutatja, hogy nézne ki a bútor az otthonodban

A magyar felhasználók számára is letölthetővé vált az IKEA új alkalmazása, amivel felmérheted, hogy melyik bútor hogyan festene az otthoni környezetben.

Egy ruhát vagy cipőt könnyen felpróbálhatunk az üzletben, ám bútort nem tudunk előre kipróbálni otthoni környezetében. Azaz mostanáig nem tudtunk. Az Apple által nemrég bevezetett ARKit technológia segít ebben, a svéd bútoráruházláncnak pedig igencsak jól jön a kiterjesztett valósággal dolgozó technológia.

Az új, IKEA Place nevű alkalmazás használata egyszerű és gyors: kiválasztjuk az IKEA aktuális katalógusának minket érdeklő darabjait. Ezután a kívánt hely irányába állítjuk a telefon kameráját, a képernyőn pedig az adott helyre vetítve megjelenik a kiszemelt bútor is. A látvány egészen hihető, és arra tökéletesen alkalmas, hogy el tudjuk dönteni, jól mutatna-e nálunk a bútor.

Forrás: IKEA

Az IKEA Place letöltéséhez nem feltétlenül van szükség a legújabb iPhone-okra. Az alkalmazás az App Store-ból ingyen letölthető iPhone 6s (Plus) és újabb telefonokra, valamint az iPhone SE-re is. Akinek iPadje van, az az ötödik generációs modellektől használhatja a természetesen iPad Prókon is működő appot. Mivel az ARKit az iOS 11 része, ezért alapfeltétel, hogy a készülék frissítve legyen az oprendszer sok más újdonságot is tartalmazó legújabb főverziójára.

Forrás: HVG