“A semmiből az ölembe pottyant egy baba” – új infók a békéscsabai csecsemő balesetről

Megszólalt az a férfi, akinek hirtelen az ölében landolt 6 méter zuhanás után a baba.

Tegnap írtunk róla, hogy a békéscsabai pláza emeletéről lezuhant egy 15 hónapos gyermek, aki az isteni szerencsének köszönheti az életét. Most megszólalt Ludányi György, az a férfi, akire ráesett a baba:

“A kávézó „U” alakú, párnás foteljében üldögéltem. Éppen telefonáltam, amikor a semmiből egyszer csak az ölembe pottyant a baba.”

A kicsi egész pontosan a férfi vállára esett, majd onnan az asztal szélére lendült át, ami megbillenve a fotelbe lökte a babát. A gyermekre vigyázó nagyi azonnal lerohant az emeletről. A baba közel 6 métert zuhant, óriási szerencséjének hála mégis csak könnyű sérüléseket, horzsolásokat szenvedett.

“Minden nagyon gyorsan történt, a biztonsági őrök azonnal hívták a mentőket. Rengeteg ember körénk sereglett, mire észbe kaptam, a gyermek már a mentőben volt.”.

A babát megfigyelésre és kivizsgálásra kórházba szállították, de tegnap már haza is engedték.

A balesetet az üveglapokból álló korlát egy hiányzó darabja okozhatta. Így a korlát két vas­oszlopa között elegendő hely maradt ahhoz, hogy a gyermek teste és feje is átférjen rajta. A hiányzó lapot néhány órán belül pótolták. A pláza igazgatója elmondta, hogy a korlát üveglapjait heti rendszerességgel ellenőrzik.

“Minden korlátot úgy kell tervezni és kivitelezni, hogy egy 120 milliméter átmérőjű tárgy ne férjen át a nyílásain, és ne tartalmazzon olyan elemeket, amelyeken egy gyerek felmászhat – mondta el Balatoni Judit, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkára.

Forrás: Blikk